Livstidsgaranti

1-3 dages levering - se muligheder

Nem Bytte & retur

Guide til din forlovelsesring

Denne guide vil hjælpe dig med at finde den perfekte forlovelsesring til din særlige person. Her er de vigtigste ting dy bør vide om forlovelsesringe.
af
Julie Abelstedt
Grundlægger af Abelstedt

Hvis du er på udkig efter en forlovelsesring, er det vigtigt at kende de forskellige typer forlovelsesringe, der findes, og hvor meget du skal regne med at skulle bruge. Denne guide vil hjælpe dig med at finde den perfekte ring til din særlige person. Læs videre for at få mere at vide!

Sådan vælger du den rigtige forlovelsesring til din forlovede

At købe en forlovelsesring kan være en skræmmende opgave, men der er et par faktorer, du bør overveje for at træffe det perfekte valg. Du bør først overveje din forlovedes stil og personlighed, da dette kan give dig et indblik i, hvilken type ring der vil appellere til dem. Ønsker du at læse en meget dybde gående artikel om alt hvad du bør vide så hop videre til denne tekst om forlovelsesringe.

En klassisk solitaire vil være et ideelt valg for en person, der beundrer traditionelt design, mens en mere indviklet stil måske er bedre egnet til en person, der er modebevidst. Ud over æstetik skal du også se på, hvilket metal og hvilken sten der passer bedst til deres livsstil.

Er de den aktive type? Så har de måske brug for noget mere holdbart som palladium eller titanium. Eller hvis de har følsom hud, kan platin med en prinsesseskåret diamant være ideelt. I sidste ende vil du ved at tage hensyn til alle disse faktorer, når du vælger din forlovedes ring, sikre, at det bliver et stykke, som vi elsker og værner om i mange år fremover.

De 4 C’er for diamanter – slibning, farve, klarhed og karatvægt

De 4 C’er for diamanter er afgørende for at vurdere en diamants skønhed, kvalitet og værdi. Slibningen henviser til stenens proportioner og symmetri og fremhæver “glans” – de lysglimt, der udsendes fra diamanten, efter at den er blevet slebet og poleret. Farven handler om den hvide eller “farveløse” nuance, som en diamant udviser; farveløse diamanter har ingen spor af gule eller brune toner, hvilket gør dem mere værdifulde end andre sten. Se alle vores diamantringe her.

Klarhed er et mål for interne karakteristika såsom antal, størrelse, type, placering og farve; en diamant uden indeslutninger har større optisk gennemsigtighed og har derfor en højere pris. Endelig er karatvægten simpelthen den samlede masse af en sten, der er direkte forbundet med dens størrelse – en karat svarer til 200 milligram i vægt. Tilsammen udgør disse fire faktorer de væsentlige kriterier for en nøjagtig vurdering af en given diamant. Læs mere om hvad du bør vide inden du køber en diamant forlovelsesring til hende.

Sådan passer du på din forlovelsesring

Når du har sagt ja til din drømmepartner, skal du sørge for, at du passer på din forlovelsesring hele livet igennem. Det første skridt er at få den forsikret mod tab eller beskadigelse og sikre dig, at den er dækket og kan erstattes, hvis det værste skulle ske.

Hvis du rengør den regelmæssigt med en blød klud og mild sæbe, vil den forblive skinnende smuk, og du bør være forsigtig, når du bærer den ved visse aktiviteter, der kan forårsage ridser eller skader, som f.eks. havearbejde, sport eller arbejde med elværktøj. Ved at tage disse enkle skridt og søge råd hos en guldsmed, hvis det er nødvendigt, vil dit fantastiske kærlighedssymbol bevare sin funklende skønhed i mange år fremover.

Historien om en forlovelsesring

Forlovelsesringe har været en del af bryllupsceremonier i århundreder, og traditionen går helt tilbage til det gamle Rom og Grækenland. I denne periode blev ringe, der blev brugt til forlovelsesceremonier, fremstillet af enkle materialer som f.eks. læder eller ben.

Efterhånden blev guld og sølv populære materialer til vielsesringe, som blev kærligt indgraveret med symboler eller sætninger, der viser den kærlighed, der deles mellem to mennesker. I Europa i det 16. århundrede begyndte diamantringe at blive mere eftertragtede på grund af deres sjældenhed: mange mente, at de var et særligt symbol på evig kærlighed, som intet andet materiale kunne give.

Den nuværende form for forlovelsesring blev populariseret i slutningen af det 19. århundrede af kong Edward VII, da han friede til sin elskede kommende brud, prinsesse Mary, med en smuk oval diamant i et guldbånd. I dag findes forlovelsesringe i alle former, størrelser og materialer – et vidnesbyrd om den betydning, der lægges på at fejre ægte kærlighed gennem denne varige tradition.

Berømtheder med de dyreste forlovelsesringe

Forlovelsesringe, der bæres af berømte par, koster ofte meget mere end den gennemsnitlige ring. Berømtheder som Kim Kardashian, prins Harry og Meghan Markle og Blake Lively har brugt betydeligt store beløb på deres forlovelsesringe.

Kim fik en 15 karat diamantring til en værdi af 2 millioner dollars af Kanye West, mens prins Harry og Meghan Markles smukke diamantudgave med tre sten kostede omkring 360.000 dollars.

Blake Livelys smaragdslebing med smaragdslibning er anslået 2 millioner dollars værd! Det er interessant at sammenligne disse priser – som typisk ville blive betragtet som absurd store i det almindelige liv – med berømtheder, hvis rigdom og berømmelse kun fortsætter med at vokse.

Hvad symbolisere en forlovelsesring

En forlovelsesring er et meget specielt smykke, der symboliserer løftet om ægteskab. Den gives normalt til en kvinde af en mand, når han frier, og den bæres på venstre hånds fjerde finger. Forlovelsesringen er ofte ret dyr, og den er et smukt symbol på kærlighed.

Forskellen mellem en forlovelsesring og en vielsesring

Forlovelses- og vielsesringe er smukke symboler på kærlighed og kan nemt blive værdifulde familiearvestykker. En forlovelsesring gives normalt til en kommende brud, før parret bliver gift, ofte i forbindelse med et formelt frieri, som symboliserer engagement i forholdet og intentionen om at gifte sig.

En vielsesring, derimod, bæres efter at parret allerede er blevet gift, og er som regel et tegn på den evige kærlighed og det evige bånd mellem dem som mand og kone; typisk bærer hver partner en guld- eller sølvring. Det er ikke alle par, der vælger begge disse ringe, men for dem, der gør det, tjener det som en meningsfuld påmindelse om deres særlige bånd og engagement. Er du i tvivl om hvordan du skal bære din vielsesring og forlovelsesring sammen så læs om det her.

Hvor mange penge skal man bruge på en forlovelsesring?

Når du skal beslutte, hvor meget du skal bruge på en forlovelsesring, er det vigtigt at overveje dit budget og ringens betydning for jeres forhold. Spørg dig selv: Hvad er den mest omkostningseffektive måde at vise dit engagement og din kærlighed på?

Du vil også gerne sikre dig, at din partner elsker den ring, du vælger – uanset prisen. Det kan være det værd at spare op i et par måneder eller vælge en billigere løsning, så længe den passer til følelsen bag den. Tag hensyn til alle materialer, indstillinger og sten, du gerne vil have i ringen, og vid, at du ikke behøver at sprænge banken for at skræddersy noget særligt.

De forskellige typer forlovelsesringe, der er populære i dag

Forlovelsesringe er det perfekte symbol på et pars engagement, og i dag er der utallige stilarter at vælge imellem. Fra klassiske solitære ringe og tidløse design med tre sten til moderne halo-indfatninger kan par finde en forlovelsesring, der perfekt udtrykker deres unikke stil. Jeg har lavet et spørger skema og undersøg de mest populære forlovelsesringe bland par, læs mere her.

Platin er i stigende grad ved at blive det foretrukne metal til mange forlovelsesringe, da dets styrke og holdbarhed giver både elegance og sikkerhed. Derudover giver et udvalg af farverige ædelsten som smaragder og safirer en finurlig måde at fejre den sande kærlighed på. Uanset hvilken type ring et par vælger, vil den være et værdsat symbol på deres bånd i mange år fremover.

Populære metaller der bruges til forlovelsesringe

Forlovelsesringe er en vigtig milepæl i et forhold, og det er vigtigt at vælge den rigtige ring. Populære metaller, der bruges til at lave forlovelsesringe, spænder fra gul- eller hvidguld, sølv forlovelsesringe, platin og endda titanium. Guld er langt det mest populære valg på grund af dets luksuriøsitet, tidløshed og holdbare natur. Hvidguldsringe har normalt en rhodiumfinish for at fremhæve deres lysstyrke og glans.

Platin er tæt og ekstremt stærkt, hvilket gør det ideelt til at holde diamanter i alle former og størrelser. Titanium er traditionelt stilfuldt og samtidig moderne og er blevet mere og mere populært på grund af sin prisbillighed og lette holdbarhed. Når du finder den perfekte forlovelsesring lavet af et af disse metaller, vil du helt sikkert få din kæreste til at falde i svime.

Hvad du skal gøre, hvis du ikke er sikker på, om du vil forloves eller ej

Hvis du ikke er sikker på, om du vil forloves eller ej, er det vigtigt at give dig selv tid til at tænke over det uden at være under pres. Tal med din partner, og drøft, hvilke forventninger I hver især kan leve op til. Er det nødvendigt at blive forlovet for at en af jer kan opfylde disse forventninger? Det er nyttigt at tale tingene åbent og ærligt igennem for bedre at kunne forstå hinandens holdninger.

Tag desuden et skridt tilbage og se objektivt på jeres forhold. Er der stadig tilbageværende tvivl eller bekymringer, som endnu ikke er blevet taget op? I bør begge være klar over jeres forventninger og værdier; det er med til at afklare tingene, før I binder jer yderligere. I sidste ende bør den beslutning, der træffes, være gensidig og afspejle de individuelle svar fra jer begge.

Selv om traditionen med forlovelsesringe har ændret sig gennem historien, er betydningen bag dem den samme. For mange par er forlovelsen et symbol på deres kærlighed og engagement over for hinanden, når de starter dette nye kapitel i deres liv sammen.

Hvis du føler dig usikker på, om du vil forloves eller ej, så tal med din partner om dine bekymringer og se, om der er noget, der kan gøre dig rolig. I sidste ende er beslutningen op til dig, og det er kun dig, der ved, hvad der er bedst for dig selv og dit forhold.

Nu hvor du ved det grundlæggende om, hvordan du vælger en forlovelsesring, de forskellige typer af ringe, der findes, og lidt om historien bag dette kærlighedssymbol, kan du gå ud og finde den perfekte ring til din forlovede.

Sørg for at huske på de 4 C’er, når du vælger en diamant – slibning, farve, klarhed og karatvægt. Og glem ikke at passe på din ring, så den kan holde i mange år fremover! Tak fordi du læste med, og vi håber, at du fandt dette indlæg nyttigt.

Bliv en del af Julie Abelstedts smykkeverden
Nye kollektioner, stilinspiration, eksklusive pre-releases og meget mere.

Seneste Stories

Forsendelse

Vi tilbyder fleksibel levering afhængig af dit gavebehov:

Postnord uden omdeling (35 kr.): 1-2 hverdage
Postnord med omdeling (55 kr.): 1-2 hverdage

Returner inden for 30 dage – uden problemer!

I det sjældne tilfælde, at du ønsker at returnere nogle af dine nye produkter, kan du returnere ubrugte produkter inden for 30 dage. Se vores returside for mere information.

Vi værdsætter dit privatliv

Vi bruger cookies på denne side for at tilpasse din oplevelse og analysere vores trafik. Ved at klikke på 'Accepter' giver du samtykke til brugen af alle cookies.

Julie Abelstedt
Vind smykker for 3000 kr.
Jeg udlodder en shoppingtur hver måned til et heldigt medlem af Abelstedt Club. Tilmeld dig nedenfor for at deltage i den månedlige lodtrækning.

Shop efter kategori

Green watch
Find din ringstørrelse
Størrelse Indre diameter (mm) Indre omkreds (mm) US str UK str
XXXS 16,3 52 6 L
XXS 17,0 54 7 N
XS 18,0 57 8 P
S 18,8 60 9 R
M 19,6 62 10 T
L 20,4 65 11 V
XL 21,2 67 12 X
XXL 21,8 70 13 Z
Sådan måler du din ringstørrelse

Båndmetoden

1. Tag et målebånd, en snor eller en papirstrimmel.

2. Vikl det rundt om den finger, du skal bære din ring på (hvis du laver en ring stack, så overvej, hvor på din finger ringen skal sidde) og markér, hvor den forbindes med en kuglepen.

3. Læg din snor eller papirstrimmel på en flad overflade og mål længden op til mærket med en lineal. Brug skemaet ovenfor til at matche målet til den nærmeste Abelstedt ringstørrelse.

Measure finger for ring size

Mål en eksisterende ring

1. Vælg en ring, der allerede passer godt til fingeren.

2. Mål den indre diameter af ringen i millimeter (mm).

3. Brug størrelsesskemaet ovenfor til at matche størrelsen på din ring med den nærmeste Abelstedt størrelse i mm.

Measure ring size
Abelstedt Blue Box

Abelstedt gavetips

  • Hvis du ligger mellem to størrelser, så gå efter den større størrelse, hvis ringen er bred, og den mindre størrelse, hvis ringen er smal.
  • Der er ikke den store forskel mellem to efterfølgende størrelser på størrelsesskemaet. Hvis du er i tvivl, så gå med din mavefornemmelse. Du kan altid bytte størrelsen gennem vores nemme og gratis returportal.

Til tjeneste

Vores kundeservice er altid klar til at hjælpe. Chat med os live eller send os en e-mail.

Find din ringstørrelse
Størrelse Indre diameter (mm) Indre omkreds (mm) US str UK str
XXS 15,3 48 4,5 I
XS 15,9 50 5,5 K
S 16,5 52 6 L
M 17,3 54 7 N
L 17,7 56 7,5 O
XL 18,5 58 8,5 Q
XXL 19,1 60 9 S
Sådan måler du din ringstørrelse

Båndmetoden

1. Tag et målebånd, en snor eller en papirstrimmel.

2. Vikl det rundt om den finger, du skal bære din ring på (hvis du laver en ring stack, så overvej, hvor på din finger ringen skal sidde) og markér, hvor den forbindes med en kuglepen.

3. Læg din snor eller papirstrimmel på en flad overflade og mål længden op til mærket med en lineal. Brug skemaet ovenfor til at matche målet til den nærmeste Abelstedt ringstørrelse.

Measure finger for ring size

Mål en eksisterende ring

1. Vælg en ring, der allerede passer godt til fingeren.

2. Mål den indre diameter af ringen i millimeter (mm).

3. Brug størrelsesskemaet ovenfor til at matche størrelsen på din ring med den nærmeste Abelstedt størrelse i mm.

Measure ring size
Abelstedt Blue Box

Abelstedt gavetips

  • Hvis du ligger mellem to størrelser, så gå efter den større størrelse, hvis ringen er bred, og den mindre størrelse, hvis ringen er smal.
  • Der er ikke den store forskel mellem to efterfølgende størrelser på størrelsesskemaet. Hvis du er i tvivl, så gå med din mavefornemmelse. Du kan altid bytte størrelsen gennem vores nemme og gratis returportal.

Til tjeneste

Vores kundeservice er altid klar til at hjælpe. Chat med os live eller send os en e-mail.

Du går glip af
Black Friday
30% RABAT PÅ ALT
Tilmeld dig for tidlig adgang til udsalget.
Tak!
Du har nu tidlig adgang.
Kopier rabatkoden herunder og få 30% rabat på hele shoppen!
BF100
Tak fordi du vil være en del af vores smykkeverden!
Kopier rabatkoden nedenfor og få 10% på dit første køb.
105ABEC