Gratis ombytning - uden problemer!
Fragt 38 kr - Gratis over 1.000 kr -

Lær mere

★★★★★ Trustpilot

Sådan finder du den perfekte diamantring til forlovelse

Få ting har så stor symbolsk betydning som en diamantring.
af
Julie Abelstedt
Grundlægger af Abelstedt

Få ting har så stor symbolsk betydning som en diamantring. Forlovelsesringe er et tegn på dyb kærlighed og samhørighed og hører til den sjældne kategori af genstande, der trodser tiden: et værdifuldt smykke, der er beregnet til at blive holdt fast, båret hele livet og givet videre gennem generationer.

Det siges, at den allerførste forlovelsesring blev lavet af ærkehertugen af Østrig til hans elskede Maria af Bourgogne i 1477. Det var dog først i 1950, at forlovelsesringe for alvor kom til deres ret, da diamanter blev mere tilgængelige og blev betragtet som en værdifuld investering. Fra moderne til klassiske designs kan par i dag vælge mellem en bred vifte af stilarter for at finde den diamantring, der passer bedst til deres smag og præferencer.

Solitaire

Enkelhed når den er bedst. Det klassiske design af en solitaire diamantring retter al opmærksomhed mod en enkelt central diamant eller ædelsten, f.eks. en safir. Den centrale diamant eller safir holdes fast af enten fire eller seks tænder, så en stor mængde lys kan passere gennem stenen.

Halo

Halo-ringe øger størrelsen af en diamant ved at omgive den med en cirkel af mindre runde diamanter, som også udsender et fantastisk lys. Når den kombineres med en safir i midten i en anden mulig farve end hvid, giver en halo en stor og smuk kontrast.

Dobbelt halo

Et meget symbolsk ringdesign, der ofte tiltrækker mest opmærksomhed, da diamantringens to haloer af diamanter giver en betydelig størrelse til diamantringen, selv om den midterste diamant ikke er den største. De to haloer tilføjer dimension og glimt til et design, der helt sikkert får folk til at kigge en ekstra gang.

Diamantring med unikt bånd rundt om fingeren

Med runde brillanter sat langs båndet i et evighedstwist, leder dette ringdesign øjet mod den centrale sten og supplerer dens klarhed og gnist. Et bindebånd vil tilføje et delikat touch til din diamantring og skabe mere bredde hele vejen rundt, mens indviklede detaljer vil give en mere vintage appel.

Valg af guldtype

Hvidguld

Dette ædelmetal passer perfekt til ædelstene og diamantringe. Hvidguldets reflekterende finish reflekterer ædelstenenes gnist og forstærker de fascinerende lyseffekter i hele stenen, da den lyse farve passer perfekt ind.

Guld

Guldet omslutter diamanterne i et varmt lys og giver en god kontrast til ædelstenene. De 10-18 karat guldringe, som vi tilbyder, er også modstandsdygtige over for slid og giver den ideelle balance mellem farve og holdbarhed.

Rosa guld (skal særbestilles hos Abelstedt)

Rosa guld, som først blev brugt i det kejserlige Rusland, er klassisk romantisk og umiskendeligt varmt. Metallets lyserøde farve står i god kontrast til diamanternes hvide farve og afslører deres intense klarhed. Rosa guld er også en holdbar løsning til diamantringe og er ideel til daglig brug.

Valg af den rigtige diamantring eller ædelstensring

Der er ikke to diamanter eller ædelsten, der er ens. For at finde den ideelle ring er det vigtigt at forstå, hvilken type diamant eller ædelsten der passer bedst til både dine præferencer og dit budget. Find ud af, hvad der er vigtigst for dig i en forlovelsesring: Er det størrelsen på diamanten/safiren? Eller vil du foretrække noget mindre, men af bedre kvalitet? Ved at læse vores diamantguides får du en bedre forståelse af karat, klarhed, farve, slibning og hvordan de hver især påvirker den endelige pris.

Diamantform

Din safir/diamant vil være det centrale element i din forlovelsesring, så det er bedst at vælge en form, der passer til både din smag og ringens design. Visse former er slebet på en måde, der maksimerer funklingen, mens andre tjener til at forbedre diamantens klarhed.

Den traditionelle og mest eftertragtede form er den runde. Med sine 58 facetter er denne diamant omhyggeligt placeret for at opnå fascinerende farveblinker. Det betyder ikke, at andre former ikke har den samme tiltrækningskraft; brillantprinsesseskæringen er også kendt for at skabe intens funklende glans.

Visse former, som f.eks. asscher og smaragd, er slebet på en sådan måde, at de forbedrer diamantens klarhed og giver spændende lysglimt, også kendt som “Hall of Mirrors”-effekten. Disse former har også en vis vintage appeal, der minder om 1920’ernes mode.

Forlovelsesringe med ædelsten

Ædelstenenes livlige farver har i århundreder fanget menneskets fantasi og fortsætter med at fascinere os den dag i dag. Forlovelsesringen af ædelstenen indeholder århundredgammel symbolik, som er blevet videregivet fra generation til generation. Uanset om det er den intense blå farve af en safir eller den brændende røde farve af rubiner, bliver en ædelsten den umiskendelige karakter af din ring. Hos Abelstedt tilbyder vi safirringe. Læs her, hvorfor du bør vælge en safir som midtersten i din diamantring i stedet for en diamant.

Bliv en del af Julie Abelstedts smykkeverden

Nye kollektioner, stilinspiration, eksklusive pre-releases og meget mere.

Bliv en del af Julie Abelstedts smykkeverden
Nye kollektioner, stilinspiration, eksklusive pre-releases og meget mere.

Seneste Stories

Dine Black Friday spørgsmål besvaret
Black Friday 2022 bliver kæmpestort i år.
Det bør du vide, før du køber en forlovelses diamantring til kvinden i dit liv
Her er alt, hvad du skal vide, før du køber en forlovelsesring - fra størrelse, pris og materiale.
Den ultimative guide til forlovelsesringe
At købe en forlovelsesring kan være en skræmmende opgave. I denne ultimative guide til forlovelsesringe vil jeg gennemgå alt det, du skal vide, før du køber den perfekte ring til hende.
Den ultimative guide til øreringe
Nogle kvinder bærer øreringe hver dag, mens andre kun bærer dem ved særlige lejligheder. Uanset hvilken anledning du har, har du her en ultimativ guide til at finde det perfekte par øreringe.
Ideer til at fri: 27 måder at fri til din partner på
Åbn dit hjerte, og giv din partner den største kærlighedserklæring nogensinde.
De mest populære forlovelsesringe ifølge vores data
Min seneste undersøgelse viste nogle forventede og nogle overraskende resultater.
Til tjeneste

Vores kundeservice er altid klar til at hjælpe dig. Chat med os live eller send os en e-mail.

Sikre transaktioner
Vi bruger sikre krypteringsteknologier, når vi overfører og modtager kundeoplysninger.

Gratis ombytning & nem returnering

Vi ombytter gratis, og alle køb kan returneres eller ombyttes inden for 30 dage.

Leveringsinformation

Vi tilbyder en gratis leveringsmulighed på alle ordrer over 1.000 kr.

Postnord uden omdeling (1-3 dage)
38 kr.
Postnord med omdeling (1-3 dage)
63 kr.
To års garanti

Hvert køb indebærer to års garanti. Abelstedt er registreret hos den danske Ædelmetalkontrol, hvilket er en sikker garanti for renheden og kvaliteten af Abelstedts guld og sølv.

Julie Abelstedt
Vind et 3.000 kr. gavekort
Jeg udlodder en shoppingtur til et heldigt medlem af Abelstedt Club hver måned. Du skal blot tilmelde dig nedenfor for automatisk at deltage i lodtrækningen.
Kærligst, Julie Abelstedt.
Nye stories
Ring stack
Dine Black Friday spørgsmål besvaret

Shop efter kategori