Returner indenfor 30 dage

1-3 dages levering - se muligheder

Nem bytte og retur

De mest populære forlovelsesringe ifølge vores data

Min seneste undersøgelse viste nogle forventede og nogle overraskende resultater.
af
Julie Abelstedt
Grundlægger af Abelstedt

Jeg får tit spørgsmålet om, hvilket design til en forlovelsesring, der er mest populært. Derfor har jeg givet mig i kast med at finde frem til de mest populære stilarter af forlovelsesringe. Jeg anbefaler normalt ikke, at man blot går efter det mest populære design, for en forlovelsesring skal passe til dig/hende. Men det giver dog en form for tryghed at vide, at designet er populært blandt andre. Så er man i hvert fald ikke helt ved siden af, hvis man er på jagt efter en forlovelsesring til sin bedre halvdel og er lidt på bar bund i forhold til hans/hendes præferencer.

Trenden inden for forlovelsesringe rykker sig fra år til år, dog ikke lige så meget som tøjbranchen. Smykker er ofte mere klassiske i designet, og det er forlovelsesringe især. De samme klassiske designs har været populære siden 1800-tallet, og selv store smykkegiganter har ikke ændret deres designs i rigtig mange år.

For at blive klogere på de mest populære forlovelsesringe her i 2022, lavede jeg en stor undersøgelse med over 1000 respondenter, der var blevet forlovet fra februar til december 2021 og resultaterne er sigende.

Vores data hos Abelstedt viser, at 84% af alle forlovelsesringe, der bliver solgt, har en klar, hvid centersten af enten hvid diamant eller hvid safir. Af dette antal har 56 % af de købte forlovelsesringe sten ned langs siden på forlovelsesringen og en halo med små diamanter rundt om centerstenen, mens 29% vælger en solitaire forlovelsesring uden små diamanter rundt om centerstenen.

En halo forlovelsesring er altså mere populær end en solitaire forlovelsesring. Her kan du se forskellen:

Solitaire forlovelsesring

Halo forlovelsesring

Hvad er den mest populære forlovelsesring lige nu?

I de seneste år har vi set en del vælge en emerald cut centersten med diamanter ned af siden på båndet og så en halo med diamanter omkring centerstenen. Store influencere såsom Mathilde Gøhler og Disney-stjernen Clara Marz er begge spottet med en emerald cut diamant og safirring fra Abelstedt, der selvfølgelig har været med til at gøre især dette design et hit fra vores egen kollektion.

Den mest populære centersten i en forlovelsesring er round cut

Selvom mange vælger en mere kreativ form og cut, er round cut specielt en slibning, der aldrig går af mode, og som nok altid vil være den mest populære forlovelsesring. Ifølge mit spørgeskema har 42% en forlovelsesring af denne stil med den runde centersten. Dens udseende er tidløst, alsidig og har massere af sparkle. Et round cut er kegleformet fra bunden for at maksimere lyset tilbage gennem toppen af ​​diamanten eller safiren, hvilket ser fantastisk ud i alle lys og omgivelser. Round cut vil altid være en klassiker.

Den nye trend i forlovelsesringe er oval cut

Synes du også, at du ser den ovale forlovelsesring, hver gang du åbner Instagram? I så fald er du ikke alene. Oval cut diamanten eller safiren har vundet en masse popularitet de seneste par år. Ud fra min undersøgelse har hele 18% fået en oval cut centersten. Det er altså en stigning på næsten 20% siden forrige år 2020, og i 2014 var tallet kun 2%.

Hvem ved? Måske kommer oval cut centerstenen en dag til at overhale round cut. Selvom den runde sten er i toppen for forlovelsesringe, viser det sig, at den muligvis står overfor et fald. Selvom hele 42% har en forlovelsesring med en rund sten, er det tal faldet med 3% siden sidste år, og det ser ud til at kurven er begyndt at falde endnu mere.

Så hvorfor er oval cut forlovelsesringen blevet så populær? Svaret finder man selvfølgelig hos de helt store berømtheder. Blake Lively var en af de helt første til at vise sin store ovale forlovelsesring frem i 2012. Efterfølgende er der kommet endnu flere berømtheder med samme populære cut. Stjerner såsom Ariana Grande, Hailey Bieber, Kim Kardashian og Kourtney Kardashian har alle forlovelsesringe af oval cut, og det skader bestemt ikke slibningens ry og popularitet.

Udover dets accepterede status fra en masse berømtheder, kan oval cuttet også noget andet. En forlovelsesring med oval cut giver nemlig illusionen af at forlænge fingeren med dens aflange form. Formet får også stenens carat til at se større ud, end den egentlig er. Og tilføjer man en halo eller måske en dobbelt halo rundt om diamanten eller safiren, vil den se endnu større ud. Den ovale form er især smuk, hvis du ønsker at sætte flere ringe ved siden af forlovelsesringen, såsom allianceringe. Det giver et smukt og samlet look, når den ovale sten går en smule ud over dine andre ringe på fingeren.

Næst efter oval cut ligger princess cut (den firkantede diamant eller safir). Det er altså den tredjemest populære slibning. 10% af alle adspurgte har valgt et princess cut. Herefter ligger cushion cut og pear cut med ca. 6% hver.

Det mest populære ædelmetal til en forlovelsesring er hvidguld

Når du ser på en forlovelsesring, bemærker du sandsynligvis først den midterste stenform (cut), og du ser højst sandsynligt en af de ovennævnte. Og ja, det er rigtigt, at det selvfølgelig er centerstenen, der er mest definerende for ringens udtryk. Men tro det eller ej, ædelmetallet har faktisk en drastisk indflydelse på det visuelle udseende og holdbarheden af forlovelsesringen. En forlovelsesring i guld kan eksempelvis give en varmere glød i diamanten eller safiren end for eksempel platin.

Ifølge min undersøgelse er det mest populære ædelmetal dog hvidguld. 47% af de adspurgte sagde, at de har en hvidguldsring, dernæst guld og efterfølgende sølv. Platin er ikke lige så brugt i Danmark som i eksempelvis USA. Vi ser dog flere med tiden, der vælger guld.

Personligt anbefaler jeg, at man vælger en hvidguldsring, hvis man har et design, der er dækket med ædelsten og diamanter, da den lyse farve får stenene til at stå mere klart og rent, end guld ville gøre.

De mest populære centersten i en forlovelsesring er diamanter og safirer

Når det kommer til centerstenen i en forlovelsesring, er diamanter en konstant favorit. Som De Beers markedsførte engang: ”A diamond is forever”. Min data viser, at 75% af alle forlovelsesringe har en klar hvid diamant som centersten.

Men diamanten er dog ikke den eneste ædelsten, der hitter. 10% af de adspurgte sagde, at deres forlovelsesring har en anden ædelsten ud over diamanter, som gør deres ring endnu mere unik. Dette kan tyde på, at forbrugerne nu er interesserede i at finde budgetvenlige alternative til diamanten, der samtidig bærer etiske og bæredygtige fordele.

Af dem, der ikke har en diamantring, er en safir det næstmest populære valg. Safiren udgør 17 % af alle forlovelsesringe med ædelsten. Morganit og opaler udgør begge ca. 6%, mens smaragder udgør 3%.

I sidste ende handler det om at vælge en ring, der er unik på den måde, at den passer helt perfekt til dig eller hende, der skal modtage den. Og mens round cut diamanter og safirer konsekvent er de mest populære valg, eksperimenterer flere par med former, der er lige så unikke, som de er. Jeg synes generelt, at vores egne kunder er mindre bekymrede for at passe ind i ‘formen’ og er mere fokuserede på en unik ring, der taler til dem og til deres fælles kærlighed.

Jeg håber, at min guide og indsamlede data kunne give dig inspiration og bringe dig lidt tættere på, hvilken beslutning der er rigtig for dig, når der skal købes en forlovelsesring.

Tjek hele vores udvalg af forlovelsesringe ud som hovedsageligt består af hvidguld eller guld med diamanter og en safir centersten af alle slibninger. Hvis du ønsker en diamant som centersten er det bestemt muligt. Alt du skal gøre er at trykke på “forespørg en diamant centersten” under produktet, og jeg vil vende tilbage til dig med et uforpligtet tilbud. Ønsker du et helt unikt design efter dine egne ønsker og drømme, er det også muligt. Skriv blot på chatten, og du vil komme i kontakt med mig eller en af vores andre designeksperter.

Bliv en del af Julie Abelstedts smykkeverden
Nye kollektioner, stilinspiration, eksklusive pre-releases og meget mere.

Seneste Stories

Forsendelse

Vi tilbyder fleksibel levering afhængig af dit gavebehov:

Postnord uden omdeling (35 kr.): 1-2 hverdage
Postnord med omdeling (55 kr.): 1-2 hverdage

Returner inden for 30 dage – uden problemer!

I det sjældne tilfælde, at du ønsker at returnere nogle af dine nye produkter, kan du returnere ubrugte produkter inden for 30 dage. Se vores returside for mere information.

Vi værdsætter dit privatliv

Vi bruger cookies på denne side for at tilpasse din oplevelse og analysere vores trafik. Ved at klikke på 'Accepter' giver du samtykke til brugen af alle cookies.

Julie Abelstedt
Vind smykker for 3000 kr.
Jeg udlodder en shoppingtur hver måned til et heldigt medlem af Abelstedt Club. Tilmeld dig nedenfor for at deltage i den månedlige lodtrækning.

Shop efter kategori

Green watch
Find din ringstørrelse
Størrelse Indre diameter (mm) Indre omkreds (mm) US str UK str
XXXS 16,3 52 6 L
XXS 17,0 54 7 N
XS 18,0 57 8 P
S 18,8 60 9 R
M 19,6 62 10 T
L 20,4 65 11 V
XL 21,2 67 12 X
XXL 21,8 70 13 Z
Sådan måler du din ringstørrelse

Båndmetoden

1. Tag et målebånd, en snor eller en papirstrimmel.

2. Vikl det rundt om den finger, du skal bære din ring på (hvis du laver en ring stack, så overvej, hvor på din finger ringen skal sidde) og markér, hvor den forbindes med en kuglepen.

3. Læg din snor eller papirstrimmel på en flad overflade og mål længden op til mærket med en lineal. Brug skemaet ovenfor til at matche målet til den nærmeste Abelstedt ringstørrelse.

Measure finger for ring size

Mål en eksisterende ring

1. Vælg en ring, der allerede passer godt til fingeren.

2. Mål den indre diameter af ringen i millimeter (mm).

3. Brug størrelsesskemaet ovenfor til at matche størrelsen på din ring med den nærmeste Abelstedt størrelse i mm.

Measure ring size
Abelstedt Blue Box

Abelstedt gavetips

  • Hvis du ligger mellem to størrelser, så gå efter den større størrelse, hvis ringen er bred, og den mindre størrelse, hvis ringen er smal.
  • Der er ikke den store forskel mellem to efterfølgende størrelser på størrelsesskemaet. Hvis du er i tvivl, så gå med din mavefornemmelse. Du kan altid bytte størrelsen gennem vores nemme og gratis returportal.

Til tjeneste

Vores kundeservice er altid klar til at hjælpe. Chat med os live eller send os en e-mail.

Find din ringstørrelse
Størrelse Indre diameter (mm) Indre omkreds (mm) US str UK str
XXS 15,3 48 4,5 I
XS 15,9 50 5,5 K
S 16,5 52 6 L
M 17,3 54 7 N
L 17,7 56 7,5 O
XL 18,5 58 8,5 Q
XXL 19,1 60 9 S
Sådan måler du din ringstørrelse

Båndmetoden

1. Tag et målebånd, en snor eller en papirstrimmel.

2. Vikl det rundt om den finger, du skal bære din ring på (hvis du laver en ring stack, så overvej, hvor på din finger ringen skal sidde) og markér, hvor den forbindes med en kuglepen.

3. Læg din snor eller papirstrimmel på en flad overflade og mål længden op til mærket med en lineal. Brug skemaet ovenfor til at matche målet til den nærmeste Abelstedt ringstørrelse.

Measure finger for ring size

Mål en eksisterende ring

1. Vælg en ring, der allerede passer godt til fingeren.

2. Mål den indre diameter af ringen i millimeter (mm).

3. Brug størrelsesskemaet ovenfor til at matche størrelsen på din ring med den nærmeste Abelstedt størrelse i mm.

Measure ring size
Abelstedt Blue Box

Abelstedt gavetips

  • Hvis du ligger mellem to størrelser, så gå efter den større størrelse, hvis ringen er bred, og den mindre størrelse, hvis ringen er smal.
  • Der er ikke den store forskel mellem to efterfølgende størrelser på størrelsesskemaet. Hvis du er i tvivl, så gå med din mavefornemmelse. Du kan altid bytte størrelsen gennem vores nemme og gratis returportal.

Til tjeneste

Vores kundeservice er altid klar til at hjælpe. Chat med os live eller send os en e-mail.

Du går glip af
Black Friday
30% RABAT PÅ ALT
Tilmeld dig for tidlig adgang til udsalget.
Tak!
Du har nu tidlig adgang.
Kopier rabatkoden herunder og få 30% rabat på hele shoppen!
BF100
black friday banner
Få 10% rabat på første køb
Få adgang til nye kollektioner, stilinspiration, eksklusive pre-releases og meget mere.

10% rabat på din første køb - intet minimumsbeløb
Tak fordi du vil være en del af vores smykkeverden!
Kopier rabatkoden nedenfor og få 10% på dit første køb.
105ABEC