Designet i København
1-3 dages levering og nem returnering
30 dages returpolitik
Gå til indhold

Der er to ringe, der er mest betydningsfulde, når det kommer til at markere specielle begivenheder—nemlig din forlovelsesring og din vielsesring. Disse to ringe er et kærlighedssymbol på dit ægteskab, men det kan være en smule svært at navigere, hvordan de skal bæres rigtigt. Derfor tænkte jeg, at jeg ville skrive denne guide, eftersom at der er mange af mine veninder, der har spurgt mig, hvordan man bærer de to ringe rigtigt. Det er ganske simpelt.

Hvilken finger skal din forlovelsesring og vielsesring bæres på?

Når du er forlovet, skal du bære din forlovelsesring på den fjerde finger på din venstre hånd, også den finger vi kalder ringfingeren. Nogle par vælger blot at få en vielsesring ved bryllupsceremonien, men den mest traditionelle (og nok også mest amerikanske måde) er, at manden frier til kvinden ved at gå ned på knæ og spørge, om hun vil gifte sig med ham. Såfremt hun siger ”ja”, er det altså venstre ringfinger, forlovelsesringen skal på.´

Jeg har selvfølgelig læst mig lidt frem til hvorfor.

Årsagen til at ringen skal bæres på venstre ringfinger kan spores helt tilbage til Romerriget, hvor man troede, at der gik en vene fra din ringfinger hele vejen til dit hjerte. Selvom dette er blevet afkræftet, er det stadig en tradition, der selvfølgelig bærer en sød tanke. Kvinder (og moderne mænd) bærer deres forlovelsesringe på venstre ringfinger indtil bryllupsdagen. Når løfterne så er sagt, eller vielsen er fuldført, sættes vielsesringen på ringfingeren inderst (tættest på hjertet), og forlovelsesringen sættes yderst.

Så hvis du kan se, at en fyr eller pige har ring på venstre finger, og denne ring ligner en forlovelsesring eller vielsesring, er han eller hun højst sandsynligt optaget og i et forhold. Har han eller hun i stedet ringe på højre hånd eller en af de andre fingre, så siger jeg ”go for it”, haha!

Jeg håber, at denne guide hjalp dig og måske din bedre halvdel.

Et funklende tak fordi du læste med.

Seneste stories

Du har for nylig set

@AbelstedtOfficial på Instagram

+29.000 følgere

Tilgængelighed

Dansk