Hurtig og sikker levering
30 dages bytte og retur
Live chat kundeservice

Når du har lavet en investering i et guld- eller sølvsmykke, skal du sørge for at investere tid i at vedligeholde det. Når alt kommer til alt, ville det så ikke være skønt, hvis du kunne bære dine guld- eller sølvsmykker hver dag, uden at de mister sin glans?

Overordnet pleje af guld og sølv er let, uanset om det er hvidguld, guld eller sølv, men jeg anbefaler en smule daglig pleje. Og tag evt. en tur til din guldsmed to gange om året for at få en ekspertbehandling og få dem ekstra poleret med tjek af fatningerne mm. At vide at dine smykker og især dine ringe er godt taget af, gør dig sikker på, at du altid skinner til dit fulde. Årsagen til at jeg henviser til specielt ringe er, at de er mere tilbøjelige til slid end for eksempel en halskæde eller et par øreringe.

Brug aldrig tandpasta til at rengøre dine smykker med. Tandpasta indeholder slibemidler, og det kan skade både ædelsten og metallet. Men ved hjælp af en ren tandbørste, kan du rengøre de beskidte sten og ædelsten. Årsagen til at dine sten ofte bliver matte og mørke er på grund af den snavs, der sidder under stenene, så brugen af en tandbørste er perfekt til at få dette snavs væk.

Hvis du vil rense dine sten grundigt, skal du bruge sæbe og varmt vand og lade smykkerne ligge i cirka 4 timer. Nu begynder snavset at opløse, så du lettere kan fjerne det med tandbørsten. Efter rengøring med tandbørsten, skyldes smykket under rent vand og tørres med en klud. Og for at få dit smykke endnu finere og få en bedre glans, så benyt en smykkepoleringsklud.

For at vedligeholde den skinnende finish på dine smykker, bør du gøre det til en vane at opbevare hvert smykke separat. Brug et smykkeskrin, hvor der er plads nok til alle dine smykker, så de ikke ligger oven på hinanden. På den måde får du også en bedre, nærmest "walk-in closet" følelse, fordi du har et flot opstillet overblik over, hvad du kan tage på den givne dag. Jeg har designet en større og luksuriøs Collector Box med masser af plads til alle dine smykker.

Er du pigen, der sover med dine smykker? Så lad endelig vær! Snavs, bakterier og olier, der opbygger sig på dine smykker, kan påvirke din hud. Men den største grund til, hvorfor du ikke skal sove med dine smykker er, at smykket kan miste en sten. Grunden til dette er, at fatningerne kan flytte sig, hvis smykket bliver presset under søvn.

Husk at guldbelagte sølvsmykker ikke skal behandles på ovennævnte måde. Hvordan du holder dine guldbelagte smykker fine, vil der snart komme et nyt blogindlæg om. Så husk at tilmeld dig Abelstedt Club - så får du de seneste indlæg fra Abelstedt og jeg.

Et stort kram fra mig
Julie

Forrige story Næste story

0 kommentarer

Læg en kommentar

Bemærk at kommentarer skal godkendes, før de er offentliggjort

Du har for nyligt set

Vind et 2000 kr. gavekort
Vi giver en omgang smykkeshopping til et heldigt Abelstedt Club medlem hver måned. Bliv medlem og deltag automatisk i udtrækningen.
Nej tak