Designet i København
1-3 dages levering og nem returnering
30 dages returpolitik
Gå til indhold

Få ting har så meget symbolsk betydning som en diamantring. Som tegn på dyb kærlighed og sammenhold hører forlovelsesringe til den sjældne kategori af genstande, der trodser tiden: et dyrebart smykke, der er beregnet til at blive holdt tæt, blive båret igennem hele livet og gå i arv gennem generationer.

Det siges, at den allerførste forlovelses diamantring blev lavet af ærkehertugen af Østrig til sin elskede Maria af Bourgogne i 1477. Det var dog først i 1950, at forlovelsesringe for alvor kom til deres ret, da diamanter blev mere tilgængelige og set som en værdifuld investering. Fra moderne til klassiske designs kan par i dag vælge mellem en bred vifte af stilarter for at finde den diamantring, der passer bedst til deres smag og præferencer.

De mest populære diamantringe designs

Solitaire

Enkelthed når det er bedst. Det klassiske design af en solitaire diamantring retter al opmærksomheden hen imod en enkelt central diamant eller ædelsten, såsom en safir. Den centrale diamant eller safir holdes i enten fire eller seks fatninger, hvilket tillader en stor mængde lys at passere gennem stenen.

Abelstedt Diamantring solitaire med hvid safir (køb nu).

Halo

Halo ringe øger en diamants størrelse ved at omgive den med en cirkel af mindre runde brillianter, som også afgiver en fantastisk glimt. Når den kombineres med en central safir i en evt. anden farve end hvid, giver en halo en stor og flot kontrast.

Abelstedt Diamantring rund halo med hvid safir (køb nu)

Dobbelt halo

Et meget symbolsk ringdesign, der ofte vækker størst opmærksomhed, da diamantringens to glorier af diamanter giver en væsentlig størrelse på diamantringen, selvom centerdiamanten ikke er den største. De to glorier tilføjer dimension og glimt til et design, der helt sikkert får folk til at kigge en ekstra gang.

Abelstedt Diamantring dobbelt oval halo med hvid safir (køb nu)

Diamantring med unikt bånd rundt om fingeren

Med runde strålende diamanter sat langs båndet i en evighedstwist, leder dette ringdesign øjet mod den centrale sten og komplementerer dens klarhed og glimt. Et bindende bånd vil tilføje et delikat touch til din diamantring og skabe mere bredde hele vejen rundt, mens indviklede detaljer vil tilbyde en mere vintage appel.

Abelstedt Diamantring eternity twist micropavé med halo og princess cut safir (køb nu)

Guldmetaller

Hvidguld

Dette ædelmetal passer perfekt til ædelsten og diamantringe. Den reflekterende finish af hvidguld afspejler glansen af ædelstene og forstærker de fascinerende effekter af lys i hele stenen, da den lyse farve blender ind helt perfekt.

Guld

Guld omslutter diamanter i et varmt solrigt skær og giver stor kontrast til ædelstene. De 10-18 karat guldringe, vi tilbyder, er også modstandsdygtige over for slid og giver den ideelle balance mellem farve og holdbarhed.

Rosaguld (skal forespørges hos Abelstedt)

Rosaguld, der først dukkede op i det kejserlige Rusland, byder på klassisk romantik og umiskendelig varme. Den rødmende lyserøde nuance af dette metal står i god kontrast til diamanternes hvidhed, hvilket afslører deres intense klarhed. Rosaguld er også en holdbar mulighed til diamantringe og er ideel til dagligt brug.

At vælge den rigtige diamantring eller ædelstensring

Ikke to diamanter eller ædelsten er ens. For at finde den ideelle ring er det vigtigt at forstå, hvilken type diamant eller ædelsten der passer bedst til både din præference og dit budget. Find ud af, hvad der er vigtigst for dig i en forlovelsesring: er det diamantens/safirens størrelse? Eller vil du foretrække noget mindre men af bedre kvalitet? Ved at læse vores diamantguides igennem vil du få en bedre forståelse af karat, klarhed, farve, snit, og hvordan hver af dem vil have indflydelse på den endelige pris.

Diamantforme

Din safir/diamant vil være det centrale element i din forlovelsesring, så det er bedst at vælge en form, der passer til både din smag og ringdesign. Visse former er skåret på en måde for at maksimere scintillation, mens andre tjener til at forbedre en diamants klarhed.

Den traditionelle og mest eftertragtede form er den runde. Med alle 58 facetter af denne diamant omhyggeligt placeret for at opnå fascinerende farveglimt. Det ikke til at sige, at andre former ikke har samme tiltrækningskraft: Det strålende princess cut er også kendt for at skabe intens scintillation.

Visse former, såsom asscher og emerald, er skåret på en sådan måde, at de forbedrer en diamants klarhed og tilbyder spændende lysglimt også kendt som 'Hall of Mirrors'-effekten. Disse former har også en vis vintage-appel, der minder om 1920'ernes mode.

Ædelstens forlovelsesringe

De livlige farver på ædelsten har fanget menneskets fantasi gennem århundreder og fortsætter med at fascinere os den dag i dag. Ædelstens forlovelsesringe rummer århundredgammel symbolik, der er gået fra generation til generation. Uanset om det er den intense blå farve i en safir eller den brændende røde farve i rubiner, bliver en ædelsten umiskendelig karakter til din ring. Hos Abelstedt tilbyder vi safirringe. Læs her hvorfor du bør vælge en safir som centersten i din diamantring fremfor en diamant.

Et funklende tak fordi du læste med.

Seneste stories

Du har for nylig set

@AbelstedtOfficial på Instagram

+29.000 følgere

Tilgængelighed

Dansk