Designet i København
1-3 dages levering og nem returnering
30 dages returpolitik
Gå til indhold

En forlovelsesring er et af livets mest unikke og mest betydningsfulde køb. Den symboliserer dit forhold og det særlige bånd, du deler med din bedre halvdel. Det er derfor vigtigt at finde en ring med en langvarig holdbarhed.

Men det betyder ikke, at du skal tømme pengepungen. Der er mange overkommelige muligheder for forlovelsesringe samt måder at reducere prisen på uden at ofre skønheden.

Uanset hvad du planlægger at bruge på en forlovelsesring, så læs her, hvordan du får mest muligt ud af dit budget.

Først, sæt dit budget til en forlovelsesring

Find ud af, hvor meget du vil bruge på en forlovelsesring. Du har måske hørt et eller andet sted (film), at du skal bruge to måneders løn. Men det er en skrøne, der blev skabt af diamantindustrien som et marketingtrick. Brug i stedet et beløb, der passer bedst til din økonomiske situation. Overvej hvor meget du tjener efter udgifter som husleje og bilforsikring. Find ud af et beløb, som du med rimelighed har råd til, og som vil opfylde nogle (eller alle) din partners forventninger. Husk at tanken betyder mere end prisen. Du kan finde en smuk ring til næsten ethvert budget.

Gå efter flere små diamanter frem for en stor

Selvom det kan være naturligt at søge efter en 1 eller 2 carat diamant eller safir, giver det måske mere mening, at du fokuserer på flere små diamanter, når du leder efter det perfekte design. Ønsker du en ring, der får folk til at kigge men ikke har råd til at investere i en 1 eller 2 carat diamant eller safir, anbefaler jeg, at du går efter et halo design. En halo er en ring af diamanter rundt om centerstenen. Hos Abelstedt er vores mest populære valg den dobbelte halo, altså hvor to haloer omringer centerstenen. Små diamanter er altid billigere end én stor, og prisforskellen kan derfor være betydelig, uden at det vil have en effekt på størrelsen af forlovelsesringens krone.

Sigt efter VS1, VS2 eller SI1: En diamants klarhed angiver, hvor mange pletter og indeslutninger den har. Klarhed er rangeret på en skala fra Internally Flawless (IF) til Included 2 (I2). I stedet for at betale mere for en bedre klarhedsgrad, så brug hellere dine penge på et af de fire c’er, der vil påvirke diamantens skønhed mere såsom ”cut”. Du kan normalt finde en (per øjemål) ren diamant, hvilket betyder, at ingen ufuldkommenheder er synlige for det blotte øje i VS1 eller VS2 klarhederne. Du kan måske endda finde en øjenren diamant i SI1-serien. Kort sagt er der ingen grund til at bruge pengene på en FL- eller VVS1-diamant.

Betal ikke mere end du behøver for farve

Farven på en diamant angiver, hvor hvid eller farveløs den er, og den er klassificeret på en skala fra D til Z, hvor Z er en diamant med en mærkbar gul eller brun farvetone. Typisk kan du finde en diamant, der ser hvid ud i G til I-området. Spar dine penge i stedet for at betale mere for en D- eller E-farvet diamant. Du kan endda være i stand til at finde en J- eller K-farvet diamant, der ser farveløs ud. Dette gælder især, hvis du køber en ring i guld i stedet for hvidguld. Diamanten skal se hvid ud i forhold til selve ringen, så en mørkere ring får diamanten til at fremstå lysere. For eksempel ser en J-farvet diamant hvid ud i en guldfatning. I stedet for at betale for en E-farvet diamant, som hurtigt kan koste 10.000 kr. mere, så køb en J-farvet diamant, der stadig fremstår forbløffende hvid.

Vælg en safir som centersten i din forlovelsesring

Mit allerbedste råd er at overveje at skifte idéen uden om, at centerstenen skal være en diamant. Som alternativ er safiren det oplagte valg. Du kan finde safirer i alle regnbuens farver og kvaliteter, typisk til en tredjedel af prisen på en diamant.

Historiemæssigt er safiren bestemt ikke et stort trin ned fra diamanten. På Mohs hårdhedsskala ligger safiren på 9, hvilket er en ekstrem hårdhed, der nærmer sig et godt stykke mod diamanten. Af disse grunde tilbyder vi i alle vores forlovelsesringe safirer som centersten omringet af diamanter. Hvis du dog ønsker en diamant som centersten, er dette også muligt ved at forespørge det på chatten eller e-mail.

Køb din forlovelsesring online

Hvis du køber din forlovelsesring online giver det dig store fordele. Der er et bredere udvalg online, hvilket giver dig flere valgmuligheder til billigere penge. De forlovelsesringe, du kan finde online, er typisk 30-40% billigere, end hvad du kan finde i butikkerne. Bare sørg for at handle hos en velrenommeret online leverandør, så du føler dig sikker, inden du køber.

Vælg 14K guld

Platin er det dyreste ædelmetal til forlovelsesringe, og det er ikke nødvendigt. Hvidguld, rosaguld og gulguld er alle smukke muligheder, der vil holde til hverdagsbrug. 14 karat og 18 karat guld ligner hinanden, men 14 karat guld er billigere, fordi det har mindre guld i blandingen. At vælge en 14 karat guldkvalitet er en oplagt måde at spare på prisen uden at ofre kvaliteten. Tværtimod bliver din ring mere hårdfør overfor ridser og skrammer. Jeg kan også anbefale 10 karat, som også kan vælges, når du køber en forlovelsesring her hos Abelstedt.

Jeg håber, at denne guide har kunne hjælpe dig et stykke på vej til at finde en forlovelsesring til din bedre halvdel inden for det budget, der passer til dig. Blot husk på, at din beslutning er helt op til dig. Så længe du har hjertet med, vil hun blive ovenud lykkelig. Tøv endelig ikke med at skrive på chatten, hvis du ønsker yderligere vejledning til at finde den perfekte forlovelsesring. Så finder vi ud af det sammen.

Et funklende tak fordi du læste med.

Seneste stories

Du har for nylig set

@AbelstedtOfficial på Instagram

+29.000 følgere

Tilgængelighed

Dansk