Designet i København
1-3 dages levering og nem returnering
30 dages returpolitik
Gå til indhold

Det at stille din kæreste det store spørgsmål er et øjeblik, der har kæmpestor betydning, og som vil være et stort minde for jer begge. Og jeg kan godt forstå, at det kan være svært at komme på den helt rigtige idé til den mest betydningsfulde måde at fri på, så lejligheden bliver allermest huskværdig og romantisk. Alle par er forskellige, og det at fri er også en meget personlig ting, så sørg for at gøre øjeblikket så personligt og romantisk som muligt, og så er jeg sikker på, at du får et stort “JA”!

Sandheden er, at det rigtige frieri ikke behøver at være stressende, koste dig det helt store eller være kompliceret. Jeg har her samlet mine bedste idéer.

Romatiske idéer til frieri

1. Husk at poppe spørgsmålet med en smuk forlovelsesring!

Find vores mest populære forlovelsesringe her.

2. Tag hende med til et sted, hun elsker

Findes der et sted, du ved, hun elsker? Det kan eksempelvis være et sted i en park på en bestemt bænk, hun elsker at sidde på. Eller måske er der et sted, hun godt kunne tænkte sig at besøge? Prøv at høre hende, om der er et sted, som hun altid har drømt om at besøge og planlæg en lille get-away sammen.

3. Fri efter en vandretur op af et bjerg

Hvis i begge er vandreentusiaster og elsker naturen, er dette måske den perfekte ide for jer. Jeg kan lige forstille mig et frieri på toppen af et bjerg, bare jer to væk fra larm og andre forstyrrende elementer. At fri efter spændingen ved at erobre et bjerg, mens i nyder den spektakulære udsigt—det ville være uovertruffet.

4. Fri på hotelværelset

Har i allerede planlagt en rejse sammen, kan det være en oplagt mulighed at fri på jeres hotelværelse. Har du lidt ekstra penge på lommen, kan du ofte få hotellets ansatte til at dekorere værelset med stearinlys, rosenblade, champagne osv. Bare husk forlovelsesringen!

Du kan også selv dekorere værelset, hvis du har mulighed for det, uden hun ser det. Det kan være, når hun er taget på shoppingtur eller er til træning. Prøv at se, om du kan booke et hotelværelse med balkon. Det er super romantisk at lægge stearinlys og rosenblade, der følger ud til balkonen, hvor du står og er klar til at fri. Du kan også sørge for en privat middag på jeres terrasse, hvis hotellet tilbyder dette.

Private idéer til frieri

5. Fri under privat middag

Dette er altid et hit! Planlæg en privat middag ud over vandet, på en smuk klippe eller i naturen under et stort bøgetræ. Få en tjener eller dine venner til at sætte det op og arrangere det for jer. Mens i nyder det smukke landskab, kan i samtidig nyde hinanden med stearinlys og champagne.

6. Fri på taget

Dette er nok et af de mest populære måder at fri på, og jeg forstår 100% hvorfor. Det er da super romantisk at komme tættere på himlen sammen på taget af en bygning. Gør det personligt og arranger eventuelt en middag med stearinlys og rosenblade. Eller drop middagen og lav en stor cirkel af rosenblade, hvor du står klar til at fri, når hun kommer op.

Opfindsomme idéer til frieri

7. Lav et personligt puslespil

Der findes mange hjemmesider, hvor du kan lave dit helt eget personlige puslespil. Forslå en aften sammen med rødvin og puslespil på gulvet med en masse puder og stearinlys. Lav et puslespil, hvor det store spørgsmål står eller en anden sød ting. Når det er samlet, kan du breake spørgsmålet til hende.

8. Skriv en personlig sang

Musik vækker følelser, om man vil det eller ej. Så hvorfor ikke få en til at spille en melodi under seancen? Det kan være en kærlighedssang, der beskriver det, du føler, eller en sang, der er ”jeres sang”. Eller endnu bedre: Skriv selv en sang, så det bliver endnu mere personligt.

9. Fri til hende på Valentinsdag

Måske er den 14. februar den helt rigtige dag for jer! Hvorfor ikke give hende et lille hint hver dag med en sød besked frem til d. 14, hvor du giver hende en endnu bedre besked, nemlig om hun vil gifte sig med dig?

10. Lav en skattejagt

Lav en skattejagt på tværs af København eller jeres eget kvarter med masser af sjove ledetråde og hints, som din partner kan løse. Den sidste ledetråd vil føre hende hen til dig, hvor du står og venter med en ring på knæ.

11. Lys natten op og fri til hende omkring bålet

At tænde et bål en kold sommeraften er endnu en idé til en romantisk aften, hvor i kan være intime og nyde hinanden, mens i varmer jer op af hinanden med de varme flammer fra bålet. Få eventuelt. dine venner til at fyre noget fyrværkeri af, efter hun har sagt ja.

12. Skriv det store spørgsmål på mad

Er i begge madelskere, er dette en genial idé, hvis jeg selv skulle sige det. Spørg jeres favoritrestaurant, om de vil skrive spørgsmålet med chokoladesovs på jeres desserttallerkner. Få dem måske til at lægge ringen i bunden af jeres champagne. Eller hvad med at få det skrevet på jeres pizza? Jeg anbefaler ikke, at du putter ringen i chokoladekagen eller gemmer den i andet mad med fare for, at din partner kommer til at sluge den.

13. “Will you marry me?”-krus

Gå på Amazon eller Vistaprint og køb et ”Will you marry me?”-krus. Lav en stor kop kakao, mens i sidder på terrassen en kølig aften eller rundt om bålet i haven.

14. Genskab jeres første date (eller den bedste date i har haft)

Kan du huske jeres første date? Det er jeg sikker på, du kan. Hvorfor ikke genopleve dagen igen og så slutte af med at give hende ringen og poppe det store spørgsmål? Måske gik i bare en tur sammen og fik en is, men hvorfor ikke gå samme rute og bestille den samme is? Jeg er helt sikker på, at i begge vil få den samme følelse, som da i mødte hinanden første gang, når du går ned på knæ og giver din partner ringen. Jeg er sikker på, i begge bliver forelskede på ny.

Offentlige idéer til frieri

15. Involver jeres nærmeste familie og venner

Hvorfor ikke fejre det store øjeblik med dem i elsker, lige efter hun har sagt “ja”? Inviter venner og familie over, som kommer ind lige efter det store øjeblik. Du kan også få dem til at være en del af selve frieriet, hvor de eventuelt holder skilte op, hvor der står ”Vil du gifte dig med mig?”. Før du planlægger denne ide, synes jeg, du bør finde ud af, om din partner foretrækker noget, hvor der er andre mennesker involveret.

16. Fri til hende i Disneyland

Er din partner helt vild med Disney, ville det være en fantastisk ide at invitere hende med i Disneyland og fri til hende på det bedste spot. Det kunne være foran slottet?

17. Fri i Tivoli

Hvad med at poppe spørgsmålet i den gamle rutsjebane med din bedre halvdel og jeres venner, som holder skilte op i det øjeblik, billedet bliver taget? Når i sammen går ned og ser billedet, vil hun se spørgsmålet og forhåbentlig give dig et stort ”JA”. Et ekstra plus er at i kan købe billedet som et evigt minde af jeres forlovelse.

18. Besøg et museum

Findes der noget mere romantisk end et frieri foran et af de mest populære kærlighedsmalerier? Besøg jeres favoritmuseum eller planlæg en tur til det museum i altid har drømt om at besøge.

19. Fri til hende nytårsaften

3, 2, 1... Det må være en nedtælling til at starte året med en ny kommende ægtefælle. Snig jer væk sammen lige inden midnat til et privat sted med masser af champagne og nytårskys. Det bedste af det hele er alt fyrværkeriet, som vil tage øjeblikket til helt nye højder.

Idéer til at fri på ferie

20. Fri under en perfekte ferie

Er der et sted på jeres bucket list, i altid godt har kunne tænke jer at besøge? Den mest populære måde at fri på er på en rejse. Her vil i ofte bare være jer to væk fra hverdagens larm. Sørg for at i arrangerer turen sammen, så hun ikke fatter mistanke om, at du vil fri til hende. Mit vigtigste råd er her, at du ALTID har ringen i din håndbagage og ikke i din kuffert!

Ideerne er mange, men tænk på forhånd over, hvad i to bedst kan lide. Er det måske at se solnedgangen på stranden sammen? Er det en sejltur til en privat lille ø? Eller er det et besøg på en restaurant, som i har kigget længe på ved den specifikke destination? Er jeres foretrukne steder i Europa, er Paris foran Eiffeltårnet en ide eller måske oppe i pariserhjulet. Måske er i mere til natur, hvor i kan besøge et sted med nordlys.

21. Fri på stranden

Skal i til et eksotisk sted, er det en genial ide at gøre det på stranden. Få eventuelt hotellet til at sætte en smuk opsætning op med puder, tæpper og champagne og nyd en privat eftermiddag sammen ved vandet, hvor du giver hende ringen efterfulgt at en romantisk privat middag arrangeret af hotellet. Du kan endda selv pakke bilen med tæpper og puder og lave jeres egen picnic ved vandet. Du kan eventuelt få en fotograf til at tage billeder af jer i smug, så i har minderne på billeder.

22. Fri til hende i lufthavnen, når hun lander

Henter du din kæreste i lufthavnen efter en flyvetur, kan du stå klar, når hun ankommer med et stort skilt med jeres navn på og et “fru” foran hendes fornavn med et spørgsmålstegn til sidst. Gå ned på knæ, når hun kommer og se hendes ansigt, mens folk omkring jer begynder at klappe og juble.

23. Fri i en luftballon

Planlæg en tur i luftballon og se byen fra luften. I kan eventuelt gøre det sidst på dagen, så du kan fri under en flot solnedgang. Fortæl din bedre halvdel, at det kunne være et godt ferieforslag, så hun ikke vækker mistanke.

24. Fri i romantiske Venedig

Venedig er byen, der bare oser af romantik og altid har gjort det. Planlæg en sejltur i en privat gondol og nyd byen og hinanden fra vandet. Til sidst på turen kan du tage ringen frem og overraske hende.

25. Fri til hende på skipisten

Er i begge vilde med at stå på ski, er dette en perfekt idé for jer. Du kan eventuelt skrive det i sneen, så når i tager skiliften, kan hun se det oppe fra luften. Bare sørg for, at hun ikke falder af liften af ren begejstring og glæde! Elsker i den gode stemning ved afterski, så kan i tage en tur i spaen med champagne og nyde varmen, hvorefter du tager ringen frem og frier til hende.

Nemme måder at fri på

26. Få kæledyret til at hjælpe

Hvem kan stå for dyr? Få jeres hund eller kat til at bære ringen i halsbåndet eller giv dem en lille t-shirt på, hvor der står ”Will you marry me?”. Har hun altid ønsket sig en hund eller kat, kan du overraske hende med eksempelvis en hundehvalp, hvor ringen sidder i halsbåndet. Gud hvor ville det altså bare være sødt! Dette må være min personlige favorit.

27. Fri i en forlystelsespark

Selvfølgelig er det ikke alle forlystelser og rutsjebaner, der er lige gode til situationen, da vi helst skal undgå, at ringen flyver ud af din hånd i det øjeblik, du tager den frem. Men måske den klassiske ballongynge eller dyrekarusellen ville være et genialt sted at fri.

Mest stillede spørgsmål om frieri

Hvad kan man fri med?

Det traditionelle er en forlovelsesring med en diamant eller safir i midten, men forlovelse handler om jer og jeres unikke forhold, så fantasien sætter ingen grænser.

Hvad skal jeg sige, når jeg frier?

Åbn dit hjerte og giv din partner den største kærlighedserklæring nogensinde. Fortæl hende hvorfor det skal være jer to, og hvorfor du er den heldigste i hele verden.

Hvorfor går man ned på knæ, når man frier?

Det at gå på knæ er en tradition, der går helt tilbage til middelalderen, hvor riddere gik ned på knæ for at vise respekt for de kongelige. At bukke og knæle er tegn på hengivenhed og respekt.

Kan man fri uden en ring?

De fleste foretrækker at modtage en ring, da dette er en tradition, men regler er til for at blive brudt. Så gør det, der føles rigtigt for jer. Er man i øjeblikket, hvor man har lyst til at fri og ikke kan vente, til man har fået fat i en ring, siger jeg ”go for it”.

Kan en kvinde fri til en mand?

Vi lever i 2022, så selvfølgelig kan en kvinde fri til sin mand. Ethvert køn kan fri til ethvert køn. Vi lever i en verden, hvor mænd og kvinder er lige, og med kærlighed er intet rigtigt eller forkert.

Jeg håber, at disse ideer har været behjælpelige, og måske har du allerede nu fundet den helt rigtige idé til dit frieri. Jeg er sikker på, du får et stort ”JA”. Held og lykke!

P.S. Hvis du ikke har fundet den perfekte forlovelsesring endnu, så sørg for at tjekke vores fulde udvalg af forlovelsesringe ud. Alle Abelstedt forlovelsesringe består generelt af hvidguld eller guld med diamanter og en safir midtersten af alle slibninger. Hvis du vil have en diamant som midtersten, er det bestemt også muligt. Det eneste du skal gøre er at klikke på "forespørg en diamant centersten" under produktet, og så vender jeg tilbage med et uforpligtende tilbud. Ønsker du et helt unikt design efter dine egne ønsker og drømme, er det også muligt. Bare skriv på chatten, og så kommer du i kontakt med mig eller en af vores andre designeksperter.

Et funklende tak fordi du læste med.

Seneste stories

Du har for nylig set

@AbelstedtOfficial på Instagram

+29.000 følgere

Tilgængelighed

Dansk